Presse

"Klassisk for fred".

 "CORDE DI GIOIA"
 

"Lys og Fredsfesten" i Haderslev Kommune, med arrangementer i Gram, i Haderslevs Centrum, på museum Sønderjylland-Haderslev, og sidst centreret på Haderslev Kaserne mandag 4. maj , startede søndag d. 3. maj 2015 kl. 16.00, hvor den kendte Haderslev trio "CORDE DI GIOIA", var solister i en koncert i Slesvigske Musikhus, arrangeret af trioen, i samarbejde med Haderslev Kommune og "Læger uden Grænser", og hvor hele billet indtægten gik ubeskåret til "Læger uden Grænser".

De tre særdeles aktive musiske piger delte således igen, igen, som så ofte før, ud af deres musikglæde til os tilhørere, samtidig med at de på denne måde støttede det vigtige og verdensomfattende humanitære arbejde som "Læger uden Grænser" udfører. Der var således også en repræsentant fra organisationen tilstede og bød sammen med Maria Johannsen, Corde di Gioia, velkommen og introducerede selve koncertens titel "Klassisk for Fred", og sammenhængen mellem dels den verdensanspændte situation, hvor der altid er behov for begrebet "Fred" og den "Lys og Fredsfest" i Haderslev, som dette arrangement var en begyndelse på. 

"Corde di Gioia" trioen består af Maria Johannsen, der er uddannet klassisk sopran sangerinde, og desuden mestrer klaveret samt adskillige underlægnings instrumener. Anna Johannsen, hvis hovedinstrument er cello, men også klarer såvel klaver som sækkepibe og andre instrumenter og som nedenstående program afslører, nu også kan skrive "komponist"på sit CV., og Giuly Johannsen, hvis hovedintrument er en helt "ustyrlig" men sikker violin, men som også er kompetent på klaver m.fl, instrumenter. De tre piger er virkelig en oplevelse dels på hvert af deres hovedinstrumenter, og dels på de mange kombinationer mellem forskellige instrumenter og sang de mestrer, og de udgør således en fuldendt klassisk musiks helhed, som er deres force, men kan også underholde i den lidt mere afslappede genre.

Det var således den klassiske musik der var gennemgående ved koncerten "Klassisk for Fred", idet vi hørte: Felix Mendelssohn "1. sats af violin koncert".  Sergej Rachmaninoff 2 sange: "Syrener" og "Dyb sorg".  Albinoni "Adagio" for cello.  Middelaldersangen "L`homme arme`" (Den væbnede skal man ikke stole på).  Anna Johannsen "Aragorns verse fra Ringenes Herre".  Vincenzo Bellini "Casta diva" fra operaen "Norma".  Edvard Elgar "Cello koncert 4. sats".

De tre piger gav os forskellige små orienterende og historiske fortællinger mellem de enkelte musiske indslag, og bandt således hele programmet sammen til den alvorlige baggrund i form af krig i verden, til det håb om fred, som koncerten "Klassisk for Fred", var et udtryk for. Corde di Gioia med mor Maria og hendes to døtre Anna og Giuly s musiske færdigheder er bestandig voksende og overrasker os gang på gang i deres samtidige ydmyge og naturlige udtryk. Vi håber at "Klassisk for Fred" koncerter kan blive en traditionel del af hele "Lys og Freds fest" opsættet fremover. 

| Svar

Nyeste kommentarer

25.09 | 09:17

Dear Maria, my daughter goes to Upton House and she has talked of nothing else since your visit, please could you let me know when you are next playing?

08.01 | 10:19

Mange tak for en dejlig oplevelse på Koldinghus. Lige fra isen smeltede i Giulys komposition til den sidste tone i jeres musikalske rejse lød, var det så smukt.

07.01 | 21:26

Smuk koncert på Koldinghus. Fint stykke som Giuly havde komponeret til lejligheden

20.07 | 11:17

OK, jeg glemte lige at skrive, at det var flot musik og sang. MVH. Bernt R.