Sopran Maria Johannsen

Foto L. Jensen


...er født og opvokset i Haderslev i det tyske mindretal. Jeg har taget en privatuddannelse i sang hos  hos koncertsangerinde og antroposof, Jytte Carl i København.   Hun har selv været elev af Berty Jenny, Sergiu Celibidache og Georg Vásárhelyi. Jytte Carls undervisning har været overordentlig grundig og berigende og giver mig stadig nye erkendelser.


Samtidig med sangeruddannelsen har jeg studeret matematik og fysik, først ved universitet i Kiel så ved Niels Bohr Institutet i København, hvor Holger Bech Nielsen blev en af mine lærere. Jeg afsluttede med en Cand.scient. i teoretisk fysik med et speciale om superstrenge. 

D esuden har jeg i mange år fået meget inspirerende undervisning af pianisten Poul Aagaard Pedersen. Jeg har haft fantastiske lærere, og jeg er meget taknemmelig for alt det, de har givet mig.

Selvom jeg også har en cand. scient. grad med udmærkelse fra Niels Bohr Institutet, har jeg valgt at fortsætte med musikken. Jeg fandt det videnskabelige, intellektuelle verdensbillede ensidigt - men jeg elsker dog stadig den klare, rene tanke, bevisernes kraft og formlernes skønhed. 

Mange års ophold i udlandet har givet mig uvurderlige internationale koncerterfaringer: som oratoriesolist, som solist ved kirkekoncerter, koncerter med operaarier og -duetter, utallige julekoncerter, ferniseringer og poesikoncerter og især Liederaftener.

Mens jeg boede på Sicilien har jeg bl.a. sunget:


"Der Musensohn" Lieder til tekster af J.W.Goethe

Lieder til tekster af H.C.Andersen ved en H.C.Andersen-kongres ved universitetet i Catania; en kongres, jeg selv har været med til at organisere.


Liederaften med Lieder af Johannes Brahms med pianist og dirigent Stefano Sanfilippo, bl.a. i universitetet i Catania

En koncert med Lieder ved en astrofysikkonference på Lipari

Jeg var solist i Bachs Magnificat og har sunget Mozart-arier med Jugendkammerorchester Birseck/Schweiz.


Mens jeg boede i England: Lunch time koncert med pianist Oliver Williams i St. Nicholas Church i Newbury og  "Melodies of the Heart" sange af Grieg, Rachmaninoff og Richard Strauss med pianist Peter Toye bl.a. ved Reading University.


I Danmark har jeg bl.a. sunget koncerter ved Petri-Kirche i København og "Serafiske klange"- sange og arier af Mendelssohn i Løgumkloster kirke.


Sprog fascinerer mig og jeg taler dansk, tysk, engelsk og italiensk, synger derudover også på russisk.

Af princip laver jeg ikke CD'er eller andre optagelser, og jeg synger ikke til konkurrencer, kun i koncertsammenhænge.

På Sicilien dannede jeg børnekoret "I Passerotti" (spurvene) og har optrådt med koret og professionelle musikere ved mange koncerter.

Desuden var jeg leder af den tyske menigheds kor i Catania. 

2010 har jeg dannet  ensemblet ”Corde di gioia” med mine døtre, Anna (cello) og Giuly (violin).-    

-   


Bernt Rasmusen 20.07.2017 11:17

OK, jeg glemte lige at skrive, at det var flot musik og sang. MVH. Bernt R.

Bernt Rasmusen 20.07.2017 11:10

Hej Maria. Jeg har også studeret i Kiel. I går hørte jeg Dig og dine døtre i P1. MVH. Bernt Rasmusen

Jørn Gjevnøe 21.02.2012 20:35

Det var en flot hjemmeside. Du imponerer mig meget med din store interesse for fysik (atomteori).

| Svar

Nyeste kommentarer

25.09 | 09:17

Dear Maria, my daughter goes to Upton House and she has talked of nothing else since your visit, please could you let me know when you are next playing?

08.01 | 10:19

Mange tak for en dejlig oplevelse på Koldinghus. Lige fra isen smeltede i Giulys komposition til den sidste tone i jeres musikalske rejse lød, var det så smukt.

07.01 | 21:26

Smuk koncert på Koldinghus. Fint stykke som Giuly havde komponeret til lejligheden

20.07 | 11:17

OK, jeg glemte lige at skrive, at det var flot musik og sang. MVH. Bernt R.