Presse

 
Festsalen i Den Gamle Katedralskole i Haderslev var den nostalgiske ramme, lørdag d. 13/12 kl 15:00, da den kendte og mangesteds nærværende trio Corde di Gioia, holdt deres julekoncerter i festsalen, hvor der er højt til loftet, og dermed en god akustik, og som samtidig ånder af skolehistorie. 
Koncerten indledtes med at Giuly og Anna spillede et velklingende stykke på henholdsvis violin og cello. De to søstre var ulasteligt klædt i fine røde julekjoler, og det var ligeledes pigernes mor Maria, der bød os velkommen, og fortalte lidt om koncerten, som bestod af musik fra 17-1800 tallet,  og relaterede til julehøjtiden, og hvor både Mozart og Händel m.fl. komponister var repræsenteret. 
Maria sang derefter en "fuglsang" carol, akkompagneret af Anna på cello og Giuly på violin. Så fulgte en engelsk sang, sunget a capella af de tre piger, og som beviste, at de også er suveræne som sangtrio.  
Vi hørte derefter en pastorale af Vivaldi med Anna på cello og Giuly på violin. Så fulgte Händels "Et in terra pax", som er en del af et større værk, Gloria,  hvor Maria sang, igen akkompagneret af Giuly på violin og Anna på cello. Her fik vi virkelig Marias flotte sopranstemme at  høre,  og beundrerede hendes stemmes rene og virtuose klang. En klang som blev viderført, da de tre piger sang tyske julesange trestemmigt og a capella. 
Musisk virtuos klang blev viderført da Anna på cello og Giuly på violin spillede en divertimento af Haydn. Mozarts arie om hyrden, der har det godt når hans fåreflok har det godt, blev sunget af Maria, akkompagneret af Anna og Giuly. Anna var solist med sin middelalderlige sækkepibe,  hvis fine karakteristiske lyd fremkom med tyske julemelodier. Maria fortalte om de tres 8 årige ophold i Sicilien,  hvor de traf en italiensk fårehyrde,  der som husmusiker gik rundt og spillede sækkepibe. Og vi fik nogle virkelig skønne julesange fra forskellige lande og på forskellige sprog, sunget trestemmigt af de tre piger, og hvori vi genkendte de danske: "Nu tændes tusind julelys", og "Der bor en lille nissemand". 
Koncerten afluttedes med virkelig skøn sang: "Glade jul, dejlige jul", og efter stående og langvarig applaus fra tilhørerne: "Dejlig er jorden". All de tre piger vokser og udvikler sig meget med deres tre hovedinstrumenter Maria med sang, Anna med cello og Giuly med violin, man mærker tydeligt en musisk udvikling og pleje af deres hovedinstrumenter. Men også deres trestemmige sang har virkelig nået et højt niveau. En spændende og udfordrende fremtid ligger foran dem, og som vi vil følge og nyde i fulde drag. TAK, fordi Corde di Gioia holder den klassiske og seriøse musiske fane højt.

 

| Svar

Nyeste kommentarer

25.09 | 09:17

Dear Maria, my daughter goes to Upton House and she has talked of nothing else since your visit, please could you let me know when you are next playing?

08.01 | 10:19

Mange tak for en dejlig oplevelse på Koldinghus. Lige fra isen smeltede i Giulys komposition til den sidste tone i jeres musikalske rejse lød, var det så smukt.

07.01 | 21:26

Smuk koncert på Koldinghus. Fint stykke som Giuly havde komponeret til lejligheden

20.07 | 11:17

OK, jeg glemte lige at skrive, at det var flot musik og sang. MVH. Bernt R.