Presse

Vi var over 30 tilhørere, og det vil sige fuldt hus i den lille koncertsal på Museum Sønderjyllands afdeling Bymuseet, Slotsgade 22 i Haderslev, onsdag 15/7 kl. 13.00, hvor “Corde di Gioia" gav os den tredie af juli måneds "Lunchtime koncerter", og dermed er det bekræftet at disse koncerter, som er en nyskabelse i år, er en ubetinget suces.

Trioen "Corde di Gioia", som består af Maria, Anna og Giuly Johannsen, indledte med at Anna spillede "Engelske sange" solo på sin cello. Derefter fik vi Tolkiens digt, som er en profeti om hvad fremtiden bringer, sangligt fortolket af Maria ledsaget af Anna på klaver. Hvorpå Giuly spillede et af Saint-Saëns’ violinstykker, ledsaget af Maria på klaver.  "Grand opera" var næste nummer. og vi fik en arie fra en sådan opera hvor Anna spillede cello, Giuly violin og Maria sang. Efter en verbal opfordring og optakt til de tre historiske koncerter i august 1., 8. og 15., sang de tre søde og aktive piger en tre stemmig sang, hvorpå vi fik "Brahms" på cello med Anna og Maria på klaver. Det sidste nr. i dagens "Lunchtime koncert" var "Bønnen til aftenstjernen" af Wagner, hvor Maria sang, Anna spillede cello og Giuly klaver.  Og som et ekstra nr. fik vi en ægte dansksommersang sunget af de tre piger. De tre musiske piger havde igen, igen givet os en fin og stor musisk oplevelse.

Der er igen "Lunchtime koncerter" den kommende onsdag i juli md. kl. 13.00. Og de tre historiske koncerter 1., 8. og 15./8 er åbne fo billetbestilling nu på tlf. 74 53 08 58. Der er mulighed for at bestille en fin historisk menu inden selve konceten. Dørene åbnes for indtagelse af menuen kl. 18.30 og selve koncerterne starter kl. 19.30. Da der er begrænset hvor mange tilhører koncertsalen kan rumme, så bestil allerede nu billet til disse fine koncerter

"Kanontorden & Valsedrømme" i august.

"Corde di Gioia"
 

Det er Museum Søderjylland, Bymuseet, Slotsgade 22 i Haderslev, afdelingsleder Annali Bork, der står som arrangør af tre historiske koncerter fredagene d. 1., 8. og 15. august, og koncerterne bliver en oplevelse ud over det almindelige.

De fik vi et tydelig bevis for ved en presseevent 14/7, hvor vi fik præsenteret de tre hovedkræfter i "Corde di Gioia", koncertsangerinde og pianist Maria Johannsen, cellisten Anna Johannsen og violinisten Giuly Johannsen. Trioen har til de historiske koncerter suppleret sig med to drabelige musketerer og en italiensk konge, der alle var medvirkende i de smagsprøver vi blev præsenteret for på omtalte presse event. De tre piger var ikædt skønne krioline silke kjoler, Marie i en blå, Anna i en grøn og Giuly i en hvid kjole, som er kreeret og syet af Maria, og som hensætter tilhørerne i den rette historiske  stemning, ligesom de to musketerer og kongen også er iklædt flotte og  festlige kustumer.

Champagnegaloppen blev spillet firehændig på klaver. De tre piger sang  "Verdi". Giuly var solist på violin og Maria ledsagede på klaver. Maria sang "Verdi" og omtalte konge var på frierfødder, medens Anna spillede cello og Giuly klaver. Anna og Maria fortalte os om "Corde di Gioia"s omfattende koncerter de også omfatter andre i Danmark, bl.a. Aarhus, Svendborg og Kolding hvor det især er på Koldinghus de tre piger med deres historiske optræden. Presseeventen fortsatte med "Ungarsk fortælling" hvor Anna var solist på cello og Maria ledsagede på klaver. De to musketerer kom op og toppes og forsøgte at afgøre deres tvist i museums gaarden, men blev dog enig om forlig, og "Valsedrømme" sluttede hele eventen hvor Maria sang, Anna spillede klaver og Giuly violin.

Der er virkelig lagt op til en stor oplevelse for borgerskabet i Haderslev fredagene 1., 8. og 15. august, når de tre historiske koncerter afvikles under titlen "Kanontorden & Valsedrømme", der i høj grad er inspireret af året 2014s markering af tiden 1848 - 1864, med de dystre begivenhder, der fandt sted i såvel Danmark som i Europa, hvor krigstrusler blev effektive, og samtidig hvor de var et behov for opmuntringer i form af netop de musiske oplevelser som "Code di Gioia"s koncerte dokumenterer.

Billetsalet er igang og tilbyder en kombination af en let indledende menu fra "Lenes Smørrebrød", som består af "Kålrabivaffel m.laksesalat. Grov flutes m. saronskinke og blomkålspure, Kartoffelbrød m. kylling og rygeostcreme, og en overaskelse til dessert". Porten åbnes kl. 18.30 for de gæster der ønsker både menu og koncert og hel denne herligheds oplevelse menu og koncert koster kr. 200,- pr. person incl. 1 glas vin. Ønsker man kun at overvære koncerten er billet prisen 100,- pr. person og man skal komme kl. 19.30. Hele aftenen slutter kl. ca. 21.00. Billetter kan reseveres/købes hos Museum Sønderjylland, Ehlers Lertøjssamling, Slotsgade 20, Haderslev, tlf. 74530858 eller via. e-mail: ehlerssamling@museum-sonderjylland.dk

"Corde di Gioia" er italiensk og betyder "strenge af glæde". Det er en stor glæde at høre og se de tre søde piger i deres historiske events. Hele Haderslev s borgeskab, bør opleve hele den historiske atmosfære, den dejlie menu, den skønne musiske optræden, som Haderslev Bymuseum,  denne gang, som så mange gange tidligere og vi tror på også fremover tilbyder os.

 Af Kaj Kongsted AOS.dk

http://www.aos.dk/node/96589

 

Tor 10.7.2014        Af Kaj Kongsted.

Haderslev

 

Lunch-time koncert - Corde di Gioia.

 

Haderslev Bymuseum. 9/7 kl. 13.00.

 

Familieliv

De tre søde og særdeles aktive piger, der udgør trioen "Corde di Gioia", Maria Johannsen, Anna Johannsen og Giuly Johannsen, indledte "Lunch-time" koncerten med en livlig Scherzo. En velkomst og indledning ved Maria, efterfulgtes af Verdis “Slavekor” sunget af dem alle tre og på italiensk, som især Maria ved sit 8 år lange ophold i Italien, har lært, ligesom hun er uddannet koncertsangerinde fra Italien. Derefter fulgte "Meditation", hvor Giuly er solist på violin og akkompagneres af Maria på klaver. En fin præstation, som pigerne, der er medlem af en musikgruppe der drager rundt på landets Hospice og underholder, ofte har henrykt patienterne med, og således også og ved denne "Lunch-time" koncert.

 

Verdis opera "Ernani" var det næste stykke, hvor Anna gav os en introduktion og  spillede cello, Giuly klaver og Maria sang.  En gine opstillet i koncert lokalet var iklædt en fin empirekjole, og dannede baggrund for de tre pigers fortælling om deres kommende historiske koncerter d. 1. 8. og 15. august på Bymuseet i Hadeslev, Slotsgade 20, hvor dørene åbnes kl. 18.00 og publikum har mulighed for at foru bestille en menu og 1 glas vin til 200,- kr. foruden billetten til koncerterne kr. 100,- kr.. Selve koncerterne begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.00.

 

Næste stykke i "Lunch-time" koncerten var "Ungarsk dans", hvor Anna var en pefekt solist på cello. Sidste nummer i koncerten var "Valsetoner", hvor Maria sang inciterende,inspirerende og strålende af humør, ledsaget af Giuly på violin og Anna på klaver.

 

En halv times dejlig musisk sommer oplevelse med tre sde piger var slut, og de høstede megen  fortjent bifald fra tilhørerne. Dise fine koncerter finder sted igen onsdag d. 16. og 23. juli kl. 13.00 på Bymuseet, Slotsgade 20, Haderslev.

Jydske Vestkysten kom til vores børnekoncert i Bov bibliotek. Det var Bjælderne, som tog på turné i alle Aabenraas biblioteker og spillede og sang for og med børnene i vinterferien. De var så søde alle sammen! :-)

Nyeste kommentarer

25.09 | 09:17

Dear Maria, my daughter goes to Upton House and she has talked of nothing else since your visit, please could you let me know when you are next playing?

08.01 | 10:19

Mange tak for en dejlig oplevelse på Koldinghus. Lige fra isen smeltede i Giulys komposition til den sidste tone i jeres musikalske rejse lød, var det så smukt.

07.01 | 21:26

Smuk koncert på Koldinghus. Fint stykke som Giuly havde komponeret til lejligheden

20.07 | 11:17

OK, jeg glemte lige at skrive, at det var flot musik og sang. MVH. Bernt R.