Presse

Museum Sønderjylland, Haderslev Bymuseum, Slotsgade 20, var fredag 1. august kl. 19.30 rammen om den første af tre historiske koncerter "Kanontorden & Valsedrømme", en koncert som gentages de følgende fredage 8. og 15. august. Der er desuden mulighed for at kombinere koncerterne med en "historisk menu", som de pågældende aftener serveres i bymuseets gård sammen med et glas vin, fra kl. 18.30 og som er meget lækkert sammensat af bl.a. "Kålrabivaffel, laksesalat,seranoskinke, blomkålspure, kylling og ostecreme". Begge dele kan forudbestilles på Bymuseet på tlf. 74 53 08 58.

Et meget gennemført program for koncerten er udarbejdet og tildeles hver af de ca. 40 tilhørere, der max. er plads til i den lille men historiske og hyggelige koncertsal. Desuden er der en informativ beskrivelse af ensemblet "Corde di gioia" (strenge af glæde), som består af Maria Johannsen, uddannet koncert sangerinde og pianist, og med en cand.scient.grad med udmærkelse, af Anna Johannsen, 17 år som går på gymnasiet, med særlig musiske fag, og som har speciale i celloen, men mestrer alle former for musik, ligeldes Giuly Johannsen, 13 år og går i privat realskole, ligeledes med særlige musiske fag, og har speciale i violinen, men ligeledes mestrer alle former for musik. De to piger er døtre af Maria Johannsen, som selv varetager pigernes musiske undervisning og udvikling. Corde di gioia blev dannet i 2010, og har siden turneret mange forskellige steder rundt i Danmark, ligesom deres hjemby Haderslev, bestandig og i mange sammenhænge har nydt godt af de tre søde pigers gennemførte musikalitet og generelle kulturelle og historiske viden, som kommer til udtryk ikke mindst ved omtalte historiske koncerter.

Der var en poetisk udtrykt velkomst ved bymuseets afdelingsleder Annali Bork. Hvorefter Maria gik på scenen i en skøn blå silke krioline kjole, Anna i en grøn og Giuly i en hvid, ditto kjole. De skønne kjoler har Maria og hendes piger selv kreeret og syet, og de udgør en vægtig del af seneriet omkring koncet emnet "Kanontorden og Valsedrømme". Endvider medvirkede to musketerer og sangere fra skuespils kompagniet The Armoury, Kolding.

Selve koncert programmet består af 18 forskellige numre, omfattende skøn opera sang, virituos klaver, cello og violinspil, fløjte og harpespil, trestemmige sange, musketerfægtekamp, og ikke mindst mangfoldige såvel historiske som kulturelle og morkabsmæssige fortællinger orienterende og underholdende.  Som tidligere nævnt et meget udførlig og gennemarbejdet program omhandler de enkelte nr. med  originale tekster, ligesom danske oversættelser er anført. En detaljeret gennemgang af programmets enkelte punkter og de enkelte numre, vil blive for omfattende i denne anmeldelse af "De historiske Koncerter", men det skal præciseres at de tre pigers musikalitet ligger på et højt og faglig korrekt plan, og deres kommunikative evner i deres orienterende og fortællende historier, som binder koncertens enkelte numre sammen er optimalt underholdende.

Konkluderende om hele den "Historiske Koncert", skal siges, den kan ikke beskrives, den skal opleves. Hvilket borgerskabet i Haderslev herefter opfordres til.

Tak til Haderslev Bymuseum og til Corde di gioia for en optimal fin oplevelse. Vi glæder os til kommende gensyn, herunder en kommende udstilling på Bymuseet "Kvindedragten i 400 år", og i forbindelse med den en "Julekoncert med Corde de gioia" i den gamle Katedralskoles festsal, Gaaskærgade 28, Haderslev. Den 13 og 14. december 2014 kl. 15.00 - 16.00

http://www.aos.dk/artikel/historisk-koncert-corde-di-gioia

| Svar

Nyeste kommentarer

25.09 | 09:17

Dear Maria, my daughter goes to Upton House and she has talked of nothing else since your visit, please could you let me know when you are next playing?

08.01 | 10:19

Mange tak for en dejlig oplevelse på Koldinghus. Lige fra isen smeltede i Giulys komposition til den sidste tone i jeres musikalske rejse lød, var det så smukt.

07.01 | 21:26

Smuk koncert på Koldinghus. Fint stykke som Giuly havde komponeret til lejligheden

20.07 | 11:17

OK, jeg glemte lige at skrive, at det var flot musik og sang. MVH. Bernt R.